Stomatoloska ordinacija i strah ?!

Posetili smo stomatolosku ordinaciju Beograd i razgovarali sa pacijentima o njihovom strahu od zubara, ali i raspitali se kod stomatologa, zašto većina pacijenata im strah od stomatoloske ordinacije.

Zašto većina njih odlaže odlazak kod zubara dok baš ne zagusti, odnosno dok ih bol ne izmori prilično. Jedan pacijent nam je rekao da kada uđe u hodnik i oseti taj specifičan miris stomatoloske ordinacije, malte ne pada u nesvest, jedan se žalio da kada šeta Beogradom i kada čuje zvukove iz stomatoloske ordinacije da se sav naježi, i da ga odmah zaboli zub.

Šta su nam savetovali iz stomatološke ordinacije Beograd

Sva svoja negativna i pozitivna iskustva vezujemo za neki prvi utisak. Kada je prvi utisak negativan onda se stvara i odbojnost prema nečemu, a takav je slučaj i sa stomatologom. Postoje stomatološke ordinacije u Beogradu koje su se specijalizovale za rad sa decom. Oni već znaju da se dogovore sa roditeljima da ih dovedu da sednu malo u stolicu, da vide kakve alatke ima zubar, da im zubar ispriča priču o crvćima u njihovim zubima. Tda im obično i ništa ne rade, samo se upoznaju. Tako dete neće imati negativan stav i odbojnost prema stomatologu i stomatoloskoj ordinaciji. Kada treba izvesti neki intervenciju, rade to pažljivo i polako, uz stalnu komunikaciju sa decom i posebnom pričom koja je prilagođena za njihov uzrast.

Strah od stomatoloske ordinacije je najbolje prebroditi u ranom detinjstvu i onda nećete imati problema. Nema razloga ni da se plašite, danas je sve bezbolno.

2 thoughts on “Stomatoloska ordinacija i strah ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *