DA LI STE SPREMNI ZA ŠKOLU ?

Bliži se prvi septembar, za nekoga radost, ali za većinu opterećenje. Nisu samo đaci ti koji ne vole taj dan. Roditelji ga sa zebnjom iščekuju, jer upravo za taj dan treba izdvojiti čitavo bogatstvo.

Potrebno je kupiti udžbenike, sveske, olovke i sav ostali pribor. To je nešto što je obavezno i bez čega se ne može zamisliti polazak u školu i početak nove školske godine. Pored prethono navedenog, potrebno je da se kupe školske torbe ili školski rančevi. Na ove stvari posebno treba obratiti pažnju jer je jako bitno da oni budu anatomski, pre svega ako su u pitanju đaci mlađih razreda. Količina udžbenika koje oni svakodnevno nose do škole i nazad dosta prelazi dozvoljenu težinu. Zato je jako bitno da upravo ta težina bude ravnomerno raspoređena kako ne bi došlo do krivljenja kičmenog stuba i trajnog deformiteta. Dakle, kada kupujete rančeve, nemojte žaliti novca. Bolje je uštedeti na drugim stvarima i sačuvati zdravlje vaših mališana. Međutim, deca koja idu u starije razrede sve češće nose torbe na rame. One su poslednjih godina apsolutni hit, pre svega među devojčicama. Nemojte im izlaziti iz volje, ali insistirajte da ih nose samo kada je njihova težina mala.

skolaKada su u pitanju pernice, savetuje se da đacima u nižim razredima kupite tvrde pernice sa jednim ili više zipova kako bi im olovke, gumice, bojice i flomasteri bili organizovani. Ovo je jako bitno, jer se pomoću njih deca i edukuju vraćajući izvađene predmete na mesto gde treba da stoje. Ovakve pernice možda i jesu malo skuplje, ali sa razlogom. Kod đaka starijih razreda, dovoljne su i platnene pernice koje služe za skladištenje potrebnog pribora. Ne moraju biti velike. Potrebno je samo da posluže svrsi.

Potrudite se da početak školske godine obeležite. Možda nije loša ideja da svom mališanu poklonite nešto što će ga sećati na taj dan. Pokloni bude lepo raspoloženje i prvi septembar može dobiti novu dimenziju. Dečiji satovi su lep i prikladan poklon. Mogu se naći po povoljnim cenama, a deca ih obožavaju. Razmislite o tome!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *