Zenske tasne, kozne pismo tasne

Oduvek je postojala potreba da se neke neophodne stvari koje vučemo sa sobom nose u nečemu, pa čak i u praistoriji. Tada se pojavila i prva zenska tašna od savijene ženske kože i koje su služile da se nose razne stvari, a podjednako su bile korisne i zenama i muskarcima, bile su to prve zenske tasne.

U srednjem veku počinje da se pravi odelo za džepovima u koje su se mogli staviti neophodne sitnice, sirotinja je svoje stvari trpala i vukla po zavežljajima, a bogate dame počele su da nose male torbice sa bogatim ukrasima i više su prestavljale statusni simbol bogatijeg sloja nego što je bila njihova upotrebljivost. Bila je ovo možda preteča sadašnje pismo tašne. Kasnije tašne se sve više razvijaju i postaju lep poklon koji se može pokloniti i na taj način iskazati ljubav. Današnji oblik tašne su primile u XVIII veku.

Kakve su tašne danas?

Danas svaka žena ne može zanisliti svoj život bez tašne, a prave se u svim bojama i oblicima, počevši od onih kao pismo tašne za svečane prilike i izlaske, gde staje samo karmin, maramice, puder i slično i mora biti uvek uparena sa haljinom i cipelama. Poslovne tašne gde je jedan lap top i na njemu sve živo, obavezni su još dokumenta, mobilni telefoni, sredtva za šminkanje, četke za kosu.

Zenska torba je uvek tu pri ruci i bilo gde da idete teško da idete bez torbe.

One thought on “Zenske tasne, kozne pismo tasne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *